Kenangan Terindah - 1996/1997 | Projek Wachaaaaaaaaa
Related Posts with Thumbnails

Kenangan Terindah - 1996/1997

Di tulis oleh Yan 04 April 2008

Assalamualaikum..

Fes of all aku nak kenalkan diri.. aku merupakan pelajar SMVPJB 1996 & SMTPJB 1997.. Untuk permulaan ni rase kekok plak nak menulis kat sini walaupun dah biase tulis blog..
Kenangan mase mula2 masuk SMVPJB.. taklah serun sangat walaupun festime duk berasrama.. sebab dah biasepun duk jauh dengan family.. tambah plak aku dah lebey dulu kenal beberapa budak dari sekolah lame (Johor Jaya) yg same2 dpt masuk ke SMVPJB ni..

Walaupun mungkin apa yg dialami waktu form 4 tu pahit atau sakit.. tp sekarang bila ingat2 balik semuanya jadi manis belaka. Nak kata aku ni jahat/nakal sangat waktu sekolah dulu takdepun.. degil sikit tu mungkinlah.. nak kata aku ni anti-seniorpun tidak sebab ada masa aku takut juga bile berhadapan dengan senior2… tp aku penahla jugak escape ‘rentas desa’.. aku tipu senior.. konon2 aku demam padahal minyak angin sebotol aku sapu kat kepala nak bg panas..hehe

Dulu kalau berjalan angkat muka depan senior.. dah kena tengking, kalau jalan seret2 kaki pun dah kene sound.. rase macam senior dulu garang2.. masa form 4 dah pandai buat grouping. Pastu kena wanted ngan senior, antara sebabnya ‘couple’.. tp bukan aku yg couple.. adala budak grup aku yg couple.. tp tak pasal2 semua kene panggil..

Benda paling biase kat sekolah ni ialah bab kakak angkat – adik angkat – abg angkat.. dan akupun tak terkecuali dari situasi mengangkat dan diangkat nih.. hehe.. ade juga antara kawan2 aku yg adik angkatnye sampai 4-5 orang.. tu blum masuk kes berebut2 adik angkat ke pakwe angkat.. skang ni bile pk balik.. ntah ape2 ntah.. sudahnye lepas abis sekolah adik angkat kemana kitepun kemana..

Selain bab angkat-angkat nih.. bab couple ngan S.A ( Secret admire) pun menjadi salah satu faveret.. akupun tak pasti benda ni jadi kemestian atau suka2 atau nak glemer.. Mase aku fes year kat UITM Segamat.. sessi orentasi aku terjumpa sorang senior part 6.. diapun dulu budak SMVP.. dia siap cakap “tipu sangatlah budak SMVP tak penah couple..” sampai camtu sekali???

Antara lain kenangan manis mase form 4.. sembahyang berjemaah kat surau.. dalam liat2 nak bangun subuh tu tetap juga kami gagahkan diri.. walaupun sampai kat surau nanti tido balik.. hahahah.. kalau tengah2 sujud tu kadang2 terlelap skejap.. hehe.. penah jugak sekali dua aku dengar bunyi dengkuran.. tak surela dari arah aspuri ke aspura..

Tapi yg beshnye mase Form 4 ni satu dom tu rase cam betul2 satu keluarga… beza bila dah naik form 5.. kite dah bawa haluan masing2.. yela dah seniorla katakan..

Masuk cite pasal Form 5.. time ni sekolah kite dah naik taraf teknik.. maka serentak tu wujudlah 3 kelas aliran Teknik.. Kelas vokay cume ada Prima, Dana & Ihsan saje.. Rasenye time form 5 ni tak banyak nak diceritakan sebab kes2 raggingpun takde.. cikgu2 dah warning takleh nak wanted2 budak.. so senior ngan junior dah lebey kurang jek.. cume yg junior tu still lgla kene berjemaah kat surau.. tp dek kerana peraturan baru nilah.. ade junior yg nek kepala..

Time ni jugak ade kelonggaran.. yg junior ni bole wat pilihan nak duk asrama atau duk umah.. ermm aku tak berapa ingatla pasal junior2 ni punye hal sebenarnye.. lgpun aku dulu bukan orang pentingpun kat sekolah.. bukan pengawas apelagi ketua dom.. takde pegang ape2 jawatanpun walaupun sebagai AJK biase.. aku lebey banyak bercampur ngan kawan2 aku dan tumpu pada SPM.. Alhamdulillah.. semua usaha aku berbaloi.. walaupun tak jadi pelajar terbaik sekolah.. tp dah cukup membanggakan mak ayah.. sebab semua subjek aku kredit & setiap satu subjek aggregate x lebey dr 4..

Satu lg kenangan yg masih segar dlm ingatan aku.. mase prep Form 5.. dah tau bilik prep tu sebelah bilik warden (Cikgu Zubaidah).. boleh plak aku ngan geng2 melalak2 nyanyi lagu ‘Nurani’.. yela time tu lagu tu tengah top.. sape ntah penyanyi dia aku lupe plak.. aku rase malam tu Cikgu Zubaidah migraine.. pagi esoknye mase beratur nak p sekolah.. selalu mane ade warden yg sibuk2.. tp pagi tu.. dia sound kami pasal nyanyi lagu tu… memang bingit gak telinga time tu tp kami juz senyum sesame sendiri..

Then bile sampai waktu nak amik SPM.. ade sessi mintak maaf dengan cikgu2… time nila aku mintak maaf dengan Cikgu Zubaidah.. berjurai2 airmata aku.. mintak dia halalkan ilmu matematik yg dia curahkan.. & juga maafkan kenakalan aku melalak2 waktu prep dulu.. Seb bek Cikgu Zubaidah nak maafkan.. tp sempat juga dia perli “nila dia kalau dh buat salah dengan cikgu..”

Untuk Cikgu Zubaidah walau dimana Cikgu berada.. harap2 kalau dengar lagu Nurani tu ingat2la kat kami yerk.. heheheh…

2 Responses to Kenangan Terindah - 1996/1997

  1. anif® Says:
  2. Alhamdulillah.. satu lagi posting telah berjaya dibuat oleh yanty. Terima kasih!! :)

     
  3. zalie Says:
  4. hehehe..dik..tu biasa la, nama pun tinggal di asrama..yg dlm tu pulak datang dari seluruh pelusuh m`sia..1001 mcm perangai..standard la tu..

     

Networked Blogs

Selamat datang ke Projek Wachaaaaaaaa! Tahniah diucapkan kerana telah berjaya menemui komuniti ini di Cyberspace. Sila tinggalkan komen pada posting dan jika sudi marilah ber"live" chat dengan rakan-rakan yang lain. Sekian, terima kasih.

Advertisement

Leave A Message

Listed @

CCleaner - Freeware Windows Optimization Spread Firefox Affiliate Button Fight spyware with SpybotSD Use OpenOffice.org Free PageRank Checker Picnik: photo editing awesomeness Photobucket Photobucket Society Blogs - Blog Catalog Blog Directory Add to Technorati Favorites

PostRank

Album

Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami

Blog Archive