Saya Sayang Malaysia | Projek Wachaaaaaaaaa
Related Posts with Thumbnails

Saya Sayang Malaysia

Di tulis oleh Encik Anif 25 March 2008

Berikut adalah kesimpulan daripada perdebatan di blog tentang senario politik tempatan sepanjang minggu lepas. Rata-rata mengutarakan pendapat bernas. Kebanyakannya berkisar tentang rasa ketidakpuasan hati pada sistem politik dan pentadbiran di Malaysia. Jadi, boleh andaikan yang ini adalah suara hati sebahagian daripada rakyat Malaysia yang sememangnya sudah terbuku lama.

Ada yang seronok di dengar, ada juga yang berunsur provokasi dan ada juga berbentuk cadangan yang membina. Pendapat dan pendirian setiap dari kita sememangnya berbeza dan kita juga tidak dipaksa untuk bersetuju dengan pendapat orang lain. Masing-masing berhak untuk menyuarakan pendapat. Itulah konsep asas hak asasi manusia dan demokrasi.

Secara asasnya, apa yang kita mahukan dan pastikan berlaku di Negara ini ialah;

1. Pentadbiran yang bebas daripada unsur rasuah.
2. Penstrukturan semula SPR.
3. Pembersihan badan kehakiman@sistem perundangan.
4. Pengagihan kontrak yang lebih telus/terbuka.
5. Isu AP.
6. Pengurusan sumber bahan mentah yang lebih cekap.
7. Penstabilan harga barangan. (Kawalan inflasi).
8. Peningkatan kualiti hidup rakyat.


Akhirnya walau apa pun terjadi, kamu semua pasti bersetuju dengan satu perkara, “Kamu semua sayangkan Malaysia”

1 Responses to Saya Sayang Malaysia

  1. umi_e Says:
  2. Semoga perubahan yang mengarahkan kepada kesejahteraan ummah menjadi nyata...

     

Networked Blogs

Selamat datang ke Projek Wachaaaaaaaa! Tahniah diucapkan kerana telah berjaya menemui komuniti ini di Cyberspace. Sila tinggalkan komen pada posting dan jika sudi marilah ber"live" chat dengan rakan-rakan yang lain. Sekian, terima kasih.

Advertisement

Leave A Message

Listed @

CCleaner - Freeware Windows Optimization Spread Firefox Affiliate Button Fight spyware with SpybotSD Use OpenOffice.org Free PageRank Checker Picnik: photo editing awesomeness Photobucket Photobucket Society Blogs - Blog Catalog Blog Directory Add to Technorati Favorites

PostRank

Album

Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami Sekolah Kami

Blog Archive